Informare COVID-19

Obiective turistice și shopping în Brașov

DESTINAȚIE

Minunată destinaţie de vacanţă, Ana Hotels Sport în Poiana Brașov oferă plăcerea sporturilor de iarnă sau de vară, combinată cu odihna la piscină, relaxarea în centrul spa și farmecul traseelor montane și a panoramelor superbe la o plimbare cu telecabina până în vârful Postăvaru. Descoperă renumitele castele Bran şi Peleș, Cetatea Râșnov, parfumul oraşelor medievale Braşov și Sibiu sau peisajele de poveste cu izvoare, cascade și lacuri naturale din inima munților și bucură-te de o veritabilă vacanță la munte în România!

Biserica Neagră

Unul dintre cele mai celebre obiective turistice din Brașov, Biserica Neagră se află la câțiva pași de Piața Sfatului din Brașov și este cel mai mare vestigiu gotic între Viena și Istanbul.

Zidurile groase ale Bisericii Luterane au fost înnegrite într-un incediu devastator în secolul XVII, însă încă mai propagă ecoul concertelor la orga Buchholz din Berlin. Biserica mai include o impresionantă colecție de 120 de covoare turcești care domină interiorul.

Catedrala Sf. Nicolae

Catedrala ortodoxă, care domină Brașovul cu dimensiunea sa impresionantă, este acum un important centru cultural și spiritual, ca și în epoca medievală.

Construită prima dată din lemn în 1392 și apoi din piatră în secolul XVI de către voievodul valah Neagoe Basarab, Biserica a fost decorată într-un minunat stil bizantin câteva secole mai târziu. Interiorul impresionează prin frescele care ilustrează ultima familie regală a României și printr-o uimitoare colecție de icoane vechi.

Muzeul Primei Școli Românești

Lângă Catedrala Sf. Nicolae se află Prima Școală Românească unde au fost imprimate primele cărți religioase românești.

Vizitatorii au ocazia să descopere o colecție unică de cărți din secolul XV, o biblie rusească tipărită un secol mai târziu și steagul folosit în cadrul ceremoniei de încoronare a Regelui Ferdinant al României în 1922.

Coliba Haiducilor

Cel mai frecventat restaurant tradițional din Poiana Brașov îți oferă ritualul medieval de preparare a felurilor de mâncare urmând rețetele originale.

Amplasat într-o atmosferă tradițional românească cu o istorie bogată, restaurantul îți oferă rețete autentice și ingrediente delicioase bine păstrate în dulapuri și o pivniță plină de borcane cu murături.
Bucătărie: românească
Recomandări: cină, deschis până târziu, rezervări individuale sau de grup
http://colibahaiducilor.com/

Bistro Millenium

Contemporană și ludică, această destinație specială de pe Strada Negoiu, nr. 14 este un melanj între un pub și un restaurant, având preparate delicioase, băuturi fine și muzică bună.

Restaurantul este ideal pentru prânzurile cu prietenii sau pentru o zi informală de lucru pe terasa exterioară minunat decorată care se transformă într-un mic rai verde pe toată perioada verii.
Bucătărie: internațională
Recomandări: mic dejun, prânz, cină, cafea, cocktail-uri, rezervări individuale sau de grup
http://www.bistro-millenium.ro/

Muntele Kanzel

Iubitorii de ski profesionist se vor îndrăgosti de priveliștile de la 1700m înălțime de pe Muntele Postăvaru și de cei peste 25km de pârtii de ski acoperite cu zăpadă proaspătă.

După o urcare până în vârful pârtiei Kanzel cu telecabina sau telefericul, turiștii pot să accepte provocarea de a coborî cu skiurile prin pădurea de brad. Atmosfera primitoare a pub-ului Kanzel, aflat la câțiva pași, este ideal pentru o binemeritată pauză între urcări.

Muntele Tâmpa

Experiența Brașovului nu este completă fără una dintre cele mai populare activități în aer liber: escaladarea muntelui Tâmpa. Brașovul este dominat de prezența sa masivă, având priveliști fantastice din vârf.

Muntele care a adăpostit prima fortăreață a orașului susține acum numele orașului scris asemenea Hollywood-ului. După o urcare cu telecabina până în vârf (sau o excursie pe jos de la Masivul Postăvaru din Poiana Brașov spre Muntele Cristianul Mare din Munții Tâmpa), turiștii vor fi răsfățați cu o priveliște spectaculoasă a întregului oraș.

Minunile naturii

O călătorie de-a lungul celor mai înalte creste ale Munților Carpați sau pe faimosul Transfăgărășan îți dezvăluie o lume plină de minunății și priveliști captivante. Unul dintre cele mai populare locuri de vizitat la munte, drumulșerpuitor care întâlnește numeroase cascade de-a lungul său până la Lacul Bâlea îți oferă priveliști pur și simplu uluitoare. O excursie la Băile Tușnad îți va descoperi

Clubul Rossignol

Situat la baza pârtiei de ski din Poiana Brașov, magazinul îți oferă echipament sportiv de la renumitul brand francez Rossignol.

Iubitorii de ski, snowboard, plimbări și cățărări au acces la o gamă variată de accesorii și echipamente marca Rossignol pentru a-și completa trusa de munte.

Magazinul Himalaya

Locația încăpătoare este plină cu echipamente pentru ski, escaladări, alpinism, excursii, drumeții și accesorii pe gustul tuturor iubitorilor și iubitoarelor de munte, indiferent dacă sunt în căutarea unui echipament sport sau a ceva special.

Rezervă-ți sejurul