Obiective turistice în apropiere de Ana Hotels Europa Eforie Nor

CENTRUL VECHI CONSTANȚA

Situat pe litoralul Mării Negre, orașul Constanța este o destinație turistică populară pe timpul verii. Însă, pe lângă plajele sale frumoase și emblematicul Cazino, mai sunt multe alte obiective turistice care merită vizitate, mai ales în Centrul Vechi al orașului. Orașul are o istorie îndelungată care datează încă din Antichitate. Drept mărturie stau vestigiile arheologice ale vechii cetăți Tomis, Muzeul Național de Istorie și Arheologie, clădirile sale istorice și cultura diversă. Dacă până acum nu ai avut timp să explorezi pe îndelete acest oras, te invităm să descoperi:

Piața Ovidiu se numară printre cele mai populare locuri de vizitat în Constanța. Este o zonă pietonală, situată în centrul vechi al orașului, aproape de Portul Turistic Tomis.

Muzeul Național de Istorie și Arheologie deține o colecție valoroasă de exponate antice, precum monede, bijuterii, vase, documente, sculpturi și vestigii arheologice. Cea mai impresionantă este statuia Șarpele Glykon, unică în lume.

Marea Moschee este unul dintre cele mai impresionante obiective turistice din Constanța. A fost ctitorită de regele Carol I pe la începutul secolului XX pentru comunitatea de musulmani din oraș. Cunoscut și ca Moscheea Carol I, acest edificiu este un monument istoric, impresionând prin mareția sa și arhitectura bizantină cu elemente românești. Dacă vrei, poți să urci în minaretul său înalt de 47 de metri. După o urcare pe o scară interioară cu 140 de trepte, vei fi răsplătit sus cu o priveliște superbă asupra orașului, portului și Mării Negre.

Cazinoul din Constanța este o perlă a arhitecturii Art Nouveau. Datează din anul 1910, din timpul domniei regelui Carol I. Odinioară, în perioada lui de glorie, aici poposeau turiști din toată Europa.

Farul Genovez este situat la doar 150 de metri distanță de Cazino, pe faleză. Este un reper istoric ce datează din perioada medievală și se numară pintre principalele obiective turistice din Constanța. Actualul far a fost construit în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, pe fundația unui vechi far genovez din secolul al XIV-lea. Și-a îndeplinit rolul de ghidare a corăbiilor care navigau pe mare până pe la începutul secolului al XX-lea.

Casa cu Lei, alături de Cazino, este un simbol al orașului Constanța. A fost realizată în stilul Neorenaşterii italiene cu elemente neoclasice, de către armeanul Dicran Emirzian pentru familia sa. Clădirea de la malul mării a fost construită după planurile arhitectului român, Ion Berindei, între anii 1895 şi 1898, dovadă fiind elementul unificator: prezenţa necontenită a leilor. Numele clădirii provine de la existenţa celor patru lei sculptaţi pe coloanele de susţinere ale imobilului.

Strada Vântului, în trecut, era văzută ca o graniţă simbolică între casele a două etnii: greceşti şi armeneşti. Are doar doi metri lățime şi se întinde pe numai 100 de metri distanţă.