Obiective turistice în apropiere de Ana Hotels Europa Eforie Nor

CĂLĂTORIE LA MALUL MĂRII ÎN BULGARIA

CĂLĂTORIE LA MALUL MĂRII ÎN BULGARIA

O vizită la Balcic și în împrejurimi, inclusiv Capul Kaliakra și Nisipurile de Aur îți dezvăluie fumusețea litoralului de la sudul Dunării. Pitorescul Balcic este situat pe coasta Mării Negre, aproape de granița cu România, și este guvernat de forma elegantă a castelului, fostă reședință regală. Regina Maria a României s-a bucurat de liniștea și frumusețea împrejurimilor, înconjurate de o vastă grădină exotică, între cele Două Războaie Mondiale.

Cap Kaliakra, situat lângă Balcic, se întinde 2 km în Marea Neagră și se află la 60m deasupra nivelului mării. Inaccesibilitatea locului l-a făcut perfect pentru a deveni a doua fortăreață antică, ca mărime, după Tomis. În trecut a purtat numele de Tirisis. Legenda spune că în acest fort și-a ascuns bogățiile Lisimah, succesorul lui Alexandru cel Mare. În prezent, există un mic muzeu și ruine ale vechii fortărețe, câteva clădiri, biserici, fântâni și băi comune.

Nisipurile de Aur, cea mai populară stațiune bulgărească de la malul mării poartă acest nume pe bună dreptate datorită frumuseții și fineții nisipului. Mulți consideră stațiunea luxoasă și la modă datorită restaurantelor și a bistro-urilor elegante, cafenelelor, pub-urilor și fast-food-urilor, precum și datorită restaurantelor bulgărești cu preparate din pește, cu spectacole de muzică populară și costume naționale în culori vii.