Informare COVID-19

Începe aventura cu o excursie în Dobrogea sau în Delta Dunării

DESTINAȚIE

Te bucuri de soare, spa și sport într-o relaxantă destinație de vacanță cu Ana Hotels. Ana Hotels Europa si Ana Aslan Health Spa în Eforie Nord îți oferă o oază de răsfăț și sănătate, punându-ți la dispoziție activități ca sporturi nautice sau aventuroase croaziere în Delta Dunării. Călătoriile în ținuturile dobrogene alintate de soare și de apele mării dezvăluie povestea anticelor cetăți grecești, a monumentelor romane și a vinurilor legendare.

Adamclisi și Mănăstirea Sf. Andrei

Vizitează Tropaeum Traiani, un vestigiu antic a cărui măreție își are originea în Columna lui Traian, urmat de o călătorie în inima creștinismului românesc.

Tropaeum Traiani a sfidat timpul și a dominat, cu grație, Adamclisi, situat la doar 60 km de Constanța. Acesta este primul monument triumfal construit de către legiunile romane în cinstea împăratului Traian pentru a comemora victoria bătăliei împotriva dacilor dintre anii 101 și 102. Următoarea oprire este faimoasa peșteră a Sfântului Andrei, o Biserică impresionantă construită în piatră, care poartă numele sfântului care a adus creștinismul la nord de Dunăre.

Călătorie la fortăreața Histria

Construită în secolul VII î.Hr. de către coloniști greci din Milet, Histria este cel mai vechi oraș din România care mai păstrează urmele unei civilizații înfloritoare.

Descoperită în anul 1914 de către Vasile Pârvan, renumitul istoric român, orașul antic Histria a fost unul dintre cele mai importante orașe comerciale din vestul Mării Negre. Construită de către coloniștii greci și cucerită apoi de către romani, fortăreața a fost inclusă în statul dac condus de Burebista, apoi s-a aflat sub influență romană și a început să decadă din cauza invaziilor barbare.

Ruinele Cetății Tomis

Au trecut mai bine de 2500 de ani de când navigatorii și comercianții din Milet au construit această așezare de pe malul mării, pe locul orașului Constanța.

Cetatea Tomis a trecut printr-o perioadă prosperă până la mijlocul secolului I d. Hr. și a devenit capitala regiunii dintre Dunăre și Marea Neagră după invazia romană. Cetatea a avut numeroase temple și edificii, piețe publice și băi termale, ateliere de prelucrare a marmurei, drumuri noi și cartiere, o parte dintre ele rezistând până astăzi și putând fi vizibile în jurul Constanței.

Clos des Colombes

Restaurantul de la malul mării aduce un strop din aerul francez în România; situat în centrul unei grădini deschise și înconjurat de podgorii tinere. Crama Olympus de la țărmul mării, aproape de pădurea Comorova, are deosebite vinuri locale. Design-ul restaurantului este format dintr-o combinare inspirată a elementelor tradiționale cu cele contemporane, fiind amplasat într-o fostă cramă. Șemineul din interior, alături de ambianța rafinată și meniul format din preparate românești reinterpretate într-o manieră inovativă, sunt ideale pentru o cină romantică. De asemenea, terasa îți oferă o stare de relaxare și priveliști încântătoare ale podgoriei.

Gastronomie: românească și franceză
Recomandări: prânz, cină, rezervări, cocktail-uri și nunți
http://www.closdescolombes.eu/

Popasul Pescarilor

Acesta este unul dintre cele mai faimoase restaurante din zonă datorită felurilor delicoase de mâncare din pește și a tradiționalului borș percăresc. O scurtă oprire în stațiunea Olimp din Constanța reprezintă ocazia perfectă de a încerca preparatele tradiționale din pește ale restaurantului, situat la câțiva pași de mare. Savoarea apei de mare locale și a peștelui de apă dulce se împletește cu aroma vinului dobrogean.

Gastronomie: locală, bazată pe pește
Recomandări: prânz, cină, rezervări, grupuri organizate
http://popasul-pescarilor.ro/wp/

Berăria Bier Haus

Bier Haus are o atmosferă de pub autentic bavarez, o gustoasă bucătărie germană și feluri tradiționale de bere. Amplasată în inima orașului, într-o zonă plină de diverse pub-uri și restaurante, Berăria Bier Haus se remarcă prin design-ul autentic și atmosfera unui pub german. Elementul definitoriu al berăriei este berea bavareză și mâncarea gustoasă, de la simplii cârnați până la alte feluri de mâncare germane sau internaționale.

Gastronomie: bavareză, internațională
Recomandări: prânz, cină, rezervări, evenimente speciale, întâlniri de afaceri
http://www.bier-haus.ro/

CROAZIERE ȘI EXCURSII ÎN DELTA DUNĂRII

Această veritabilă aventură pe mare te duce într-o călătorie printr-una dintre minunățiile naturii: paradisul magnific și verde al Deltei Dunării.

Trecând cu o barcă cu motor prin Tulcea și Murighiol, vei ajunge în inima Deltei Dunării. Această călătorie de-a lungul canalelor pitorești îți dezvăluie frumusețea extraordinară a florei și faunei locale și este o modalitate inspirată de a savura un prânz pescăresc în aer liber.

Călătorie la malul mării în Bulgaria

O vizită la Balcic și în împrejurimi, inclusiv Capul Kaliakra și Nisipurile de Aur îți dezvăluie fumusețea litoralului de la sudul Dunării. Pitorescul Balcic este situat pe coasta Mării Negre, aproape de granița cu România, și este guvernat de forma elegantă a castelului, fostă reședință regală. Regina Maria a României s-a bucurat de liniștea și frumusețea împrejurimilor, înconjurate de o vastă grădină exotică, între cele Două Războaie Mondiale.

Capul Kaliakra, situat lângă Balcic, se întinde 2 km în Marea Neagră și se află la 60m deasupra nivelului mării. Inaccesibilitatea locului l-a făcut perfect pentru a deveni a doua fortăreață antică, ca mărime, după Tomis. În trecut a purtat numele de Tirisis. Legenda spune că în acest fort și-a ascuns bogățiile Lisimah, succesorul lui Alexandru cel Mare. În prezent, există un mic muzeu și ruine ale vechii fortărețe, câteva clădiri, biserici, fântâni și băi comune.

Nisipurile de Aur, cea mai populară stațiune bulgărească de la malul mării poartă acest nume pe bună dreptate datorită frumuseții și fineții nisipului. Mulți consideră stațiunea luxoasă și la modă datorită restaurantelor și a bistro-urilor elegante, cafenelelor, pub-urilor și fast-food-urilor, precum și datorită restaurantelor bulgărești cu preparate din pește, cu spectacole de muzică populară și costume naționale în culori vii.

Croazieră și prânz pescăresc pe Insula Ovidiu

Această insulă liniștită este locul în care poetul latin Publius Ovidius Naso și-a petrecut ultimii ani din viață. Situată la doar 5km de stațiunea Mamaia, este unica insulă naturală care poate fi vizitată. După o scurtă croazieră cu ambarcațiuni ușoare pe Lacul Sutghiol, paradisul verde a acestei mici insule te așteaptă cu feluri tradiționale de preparate gustoase din pește.

Vivo Shopping Center

Acest mall modern din Constanța găzduiește peste 130 de magazine, restaurante și cafenele, precum și zone de distracție și o sală de cinema multiplex.

https://www.vivo-shopping.com/ro/constanta

City Park Mall

Situat în nordul Constanței, lângă City Park, acest mall modern construit pentru a semăna cu pânzele unei bărci, îți dezvăluie o întreagă lume de distracții și shopping.

http://www.city-park.ro/

Tom Shopping Center

Unul dintre cele mai mari mall-uri din Constanța, este locul potrivit pentru o sesiune de shopping și relaxare.

www.tom-constanta.ro/

Book your stay